Millet Kütüphanesi Temel Atma Töreni yapıldı

Millet Kütüphanesi Temel Atma Töreni yapıldı

Bahçelievler’de 12’nci kütüphane açılıyor

Bahçelievler’de planlanan ‘Millet Kütüphanesi’nin temeli atıldı. Törende konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, bu kütüphanenin Bahçelievler’e kazandırdıkları 12’nci kütüphane olduğunu söyledi.

Kültürel faaliyetleri herkes için ulaşılabilir yapmayı,  gençler ve çocukları kültürel hizmetlerin merkezine koymayı amaçladıklarını açıklayan Bahçelievler Belediyesi, ilçedeki 12’nci kütüphane olan ‘Millet Kütüphanesi’nin temelini attı. Füsun Yönder Anadolu Lisesi’nin bahçesinde gerçekleşen temel törenine; Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır katıldı. 6 kat ve 1 teras kat şeklinde inşa edilmesi planlanan kütüphanenin 4 ayda tamamlanacağı sözü verildi.

 

“GENÇLER KÜTÜPHANELERE SIRAYA GİRİYOR”

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, “1985’te İstanbul Üniversitesi’ne geldiğimde, gidecek kütüphane bulamıyordum. Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ne gidiyordum. 2-3 saattir çalışmaya çalışıyordum. Hemen kütüphaneyi kapatırlardı. İstanbul’da müdür olunca ilk yaptığım iş, Beyazıt Devlet Kütüphanesi’ni 7 gün 24 saat hizmete açmak oldu. Gençlerimizin gidebileceği en güzel yer, kütüphanelerdir. Gençlerimiz kütüphanelerde sıraya giriyor. Onun için devlet adamlarına diyorum ki gençlere iyilik yapmak istiyorsanız önce kütüphane yapın” açıklaması yaptı.

 

“KÜTÜPHANELERİMİZ YILDA 160 BİN KEZ KULLANILIYOR”

Törende konuşan Başkan Dr. Bahadır ise şunları söyledi: “Bugün Bahçelievler’de 12’nci kütüphanemizin temelini atacağız. Millet kütüphanesine uygun konseptle yapılacak. Kütüphanemizin 3’üncü ve 4’üncü katı gençlik geliştirme merkezi olacak. En üste yine onlar için teras yapacağız. Burada yapılan şey aslında sadece binanın yapımı değildir. Burada, geleceğimiz ve aynı zamanda bugünümüz olan gençlerimizin daha çabuk kitaba, kültüre ulaşabilmesidir. Bizden önce eksik olmasınlar Bahçelievler'de birçok kütüphane vardı. Bizimle de sayısı arttı. Çoğunun da kapasitesini arttırdık. Öğrencilerimiz önceden, sadece dersten ve imtihandan önce kütüphaneye giderdi. Araştırma yaparlardı. Şimdi ise özellikle gece-gündüz kütüphaneleri geziyorum. Gençlerimiz 12 saatini Millet Kütüphanelerimizde geçiriyor. Biz de belediyeler olarak çorbasını, poğaçasını veriyoruz. Amacımız gençlere hizmet etmektir. Hem eğitim hem de kültür seviyesini artırmak istiyoruz. 4 buçuk yıldır gayret ediyoruz. Kütüphanelerimize kayıtlı 72 bin öğrencimiz var. Kütüphanelerimize geliyor. Yıl içerisinde giriş çıkışlarıyla yaklaşık 160 bin kez kütüphanelerimiz kullanılıyor.”

jawrpglypdfnehfcxm9r3ten.jpg

3wzvhejtr6hxkupbwqufbIam.jpg

3zlaboedcmxh49yggqdn8la0.jpg

kol1thjIgpk5fxesstudxrjy.jpg

4h1caoh9zvbq5ndtpfx6pksk.jpg

ldazx0vbwgtqskizupmapfcb.jpg

5318zropyv4qva2dymm6Iucj.jpg

ipzzmudaebfmbxIxsfs6j7t3.jpg

ih4fnj20bygnrlmuvwd7urw9.jpg

zubgIwtpkyb8h6ar2q5fwkdv.jpg

pndq4umjoal1zxryfwvrdc6x.jpg

fdkn37bh90kupcg528qtelwy.jpg

ylcjz1ajybfndwf96tl8pnsx.jpg

cj6bfzak38ppg4wdutrllcvq.jpg

veq2kzd4isIjr5wdwebapovy.jpg

pmcetqotr3Ipslqzbdyh1bun.jpg

xa4u1lqjlofschvmdh9rypyo.jpg

whhsmztlgo6egnivl2dtkeyI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.