Muhtar eşleri Gönül Elçileri için bir arada

Muhtar eşleri Gönül Elçileri için bir arada

Gönül Elçiliği Projesi kapsamında Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan’ın eşi Mukaddes Taşdan’ın ev sahipliğinde muhtar eşleri bir araya geldi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçen gönül elçiliği projesi ülke genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Proje kapsamında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Eşi Gül Mutlu’nun öncülüğünde harekete geçen Mukaddes Taşdan, muhtar eşleri ile bir araya gelerek projenin detaylarını aktardı.



Mukaddes Taşdan tarafından organize edilen program, muhtar eşlerinin Engelliler Merkezi’nde buluşması ve merkez bölümlerini incelemeleri ile başladı. Mukaddes Taşdan tarafından merkez çalışmaları muhtar eşlerine aktarılırken duyu odasının oldukça ilgi çekmesi dikkatlerden kaçmadı. Engellilerle bir süre sohbet eden muhtar eşleri yapılan çalışmalardan ötürü merkez çalışanlarına ve Mukaddes Taşdan’a teşekkür ettiler.



Engelliler Merkezi ziyaretinin ardından muhtar eşleri engelli aileleri ile birlikte programın ikinci bölümü için Çatalca Öğretmenevi’ne geçtiler. Burada gönül elçiliği projesi hakkında bilgi aktaran Mukaddes Taşdan, muhtar eşlerinden köyde bulunan ihtiyaç sahibi, yaşlı, engelli, kimsesiz, vatandaşları kendilerine bildirmelerini, ayrıca bu durumda bulunan her vatandaşın bakım ve ihtiyaçlarının birer kişiye emanet edilmesi ile sorunların önemli ölçüde aşılacağını ifade etti. Kısa bilgilendirme konuşmasının ardından muhtar eşleri gönül elçiliği başvuru formlarını alarak projeye ilk adımlarını atmış oldular.



Kısa bilgilendirme ve ikram edilen yemeğin ardından Ferhatpaşa İlköğretim Okulu müzik öğretmeni Özlem Büyük tarafından muhtar eşleri ve engelli ailelerine eşsiz bir müzik ziyafeti yaşatıldı. 




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.