Öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor

Öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçedeki ilk ve orta derecedeki okullarda çevre eğitimi başlattı.

 Gaziosmanpaşa Belediyesi ilk ve orta dereceli okullardaki öğrencilere çevre bilinci arttırmak ve atıkların geri dönüşümünü sağlamada bilinçlendirmek için eğitim seminerleri vermeye başladı. Seminelerde Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde görevli çevre mühendisleri çevre kirliliğinin tanımı, katı atıkların sınıflandırılması ve çeşitleri hakkında bilgi verirken, çevre kirliliğinin önlenmesinde neler yapılması gerektiği örneklerle anlatıyor. Derslerde ayrıca belediyenin temiz bir ilçe için yaptığı çalışmaları örneklerle anlatılıp çöpte geri dönüşüm ve ülke ekonomisine getireceği yararlar hakkında bilgiler veriliyor.


Eğitim seminerlerinin tüm yıla yayılarak ilçedeki tüm okullarda okuyan 80 bin öğrenciye ulaştırılmasının amaçlandığını belirten yetkililer, “Çevreye gösterilen saygı ve duyarlılığın daha erken yaşta öğretilmesi temiz bir gelecek ve dünya için en önemli unsurların başında geliyor. Bu eğitimlerdeki ana amaç öğrenciler arasında çevre farkındalığı oluşturarak ileride öğrenilenlerin yaşama geçirilmesi” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.