Öğrencilere ‘Digital’ karne hediyesi

Öğrencilere ‘Digital’ karne hediyesi

Öğrencilere ‘Digital’ karne hediyesi

Eğitime her alanda Yüzde 100 destek veren Bahçelievler Belediyesi tarafından Eğitim-Öğretim sezonun ilk dönemi sona eren öğrencilere farklı bir karne hediyesi hazırlandı. Tamamı uzman eğitmenler tarafından hazırlanan ve ‘Pedegojik Sertifika’ sunan bir ‘Online Eğitim Platformu’na ücretsiz yıllık abonelik verilecek. Eğitim Paketi, çocuk ‘Zeka Oyunları’nı içeriyor. Bu sayede öğrenciler, eğlenirken öğreniyor. Program öğrencilerin sözel, sayısal, işitsel, görsel ve kinestetik (dokunarak öğrenme)

becerilerine katkı sunuyor. Akıllı algoritmalarla desteklenen program, çocukların verdiği tepkiye göre akıllı içerikler sunuyor. Öğrencinin başarılı ve eksik olduğu alanlar ölçümleniyor ve sonrasında kullanıcı öğrencinin ekranına eksik yönlerini tamamlayacak oyunlar sunuluyor.

 

BAHÇELİEVLERLİ ÇOCUKLAR HİZMETTEN YARARLANACAK

Bahçelievler’deki tüm ilkokulda eğitim gören 32 Bin öğrenciye hediye edilen platforma üye olan öğrencilerin aktif veya geçirdikleri süre an ve an takip edilecek. Okullarda görev yapan Bin öğretmene de hediye edilen uygulama ile 10 farklı alanda eğitimler verilecek. 3 bin 600’den fazla bölümü içerecek programda öğrenciler 90’dan fazla eğitim içeren oyun oynayacak. Program okul öncesi ve ilkokul öğrencilerini kapsıyor. İnsan zihninin en fazla öğrenmeye açık olduğu zaman dilimindeki öğrencileri içeren program, eğlenerek öğrenmeyi hedefliyor.

 

ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, çalışmayı ‘Stratejik Bir Öğrenme’ metodu olarak değerlendirdi. Bahadır, “Hedefi öğretme; Metodolojisi ise çocuklarımızın en çok sevdiği şey, oyun. Bu bence çok stratejik bir yol” dedi. Belediye olarak eğitimi önemsediklerini belirten Bahadır, çalışmayı şu cümleler ile anlattı: “Çocuklarımızın en hızlı öğrenme yaş aralıklarından biri de 06-10 yaş arası gösteriliyor. Bu dönemde çocuklarımızı eğitime teşvik etmek çok önemli. Bir çocuğumuza ‘dersini yap!’ dediğimizde bu bazen sıkıcı olabiliyor. Ayrıca mobil alan birçok velimizin haklı önyargılarının olduğu bir platform. İşte tüm handikaplara karşın Premium üyelik vereceğimiz uygulama, bu açıdan çok önemli.  Çocuklarımızın hiç sıkılmadan oyun oynayarak öğrenme becerisi kazanacakları bir uygulama. Bu bence stratejik bir öğrenme metodu. Bahçelievlerli öğrencilerimize katkı sunacak bu hizmeti halkımız ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Belediye olarak ‘Öğrencilerini geleceğe hazırlayan’ bir Belediye olarak kendilerini konumladıklarını belirten Başkan Bahadır, çalışma ile kimilerini korktuğu mobil uygulama alanını bir eğitim platforma dönüşeceğini kaydetti. 

 

OYUN OYNAYARAK ÖĞRENME METODU

Bahçelievler Belediyesi tarafından Premium üyelik verilecek ve kendini ‘Çocuk Eğitim Platformu’ olarak adlandıran mobil uygulama, online eğitim programları sunuyor. Bu anlamı ile “Okul Eğitimlerinin Tamamlayıcısı” bir hizmet sunuluyor. Platform kendini ‘Güvenli Oyun Sahası’ olarak nitelendiriyor. Uygulama içerisinde yer alan tüm oyunlar pedagoglar gözetiminde geliştirildi. Yüzlerce hazırlanan oyunlar öğrencileri oyun oynarken öğrenmeye sevk ediliyor. Akıllı formüller ile işleyen bir algoritmanın oluştuğu uygulama, ebeveynler ve eğitmenler için güvenli mobil oyun ortamı hizmeti sağlıyor.

tgyae6jzvzm0i2nnlxpuyfrl.jpg

9cejorb3mtnvp8shlaykcinf.jpg

aqe0hoxgvol73jpattyf4lw8.jpg

4wholnzcx8Ipkvrefmjdowfq.jpg

mx2jynz4hlx9knoh6uwprv03.jpg

3ofcxrv8ajmip7qm5bkkzuh0.jpg

8etrlfghjpnoj2I1zs0dvw7n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.