Öğrencilerin gözdesi Kız Öğrenci Konuk Evi

Öğrencilerin gözdesi Kız Öğrenci Konuk Evi

Ataşehir Belediyesi’nin 2 sene önce hizmete açtığı Kız Öğrenci Konuk Evi, üniversite öğrencileri için iyi bir alternatif teşkil ediyor.

 Ataşehir Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre, üniversitelerin açılmasına az bir zaman kala Türkiye’nin çeşitli illerinden İstanbul’a okumaya gelen kız öğrenciler, Ataşehir Kız Öğrenci Konuk Evi’ne başvurmaya başladı.

 

2011 yılının Ağustos ayında hizmet vermeye başlayan Kız Öğrenci Konuk Evi; 340 kapasitesi, 55 odası, yemekhanesi, kütüphanesi, etüt odaları, televizyon odası, çamaşırhanesi, kafeteryası, spor salonu, öğrenciye ait deposu, sabahları ücretsiz servis hizmeti, 24 saat sıcak suyu ile güvenliği ve gece hemşiresi gibi daha birçok olanağı ile öğrencilerin barınma tercihleri içerisinde ilk sırayı alıyor.

 

Açıklamada, yüzde 33’lük bir oranla Marmara Bölgesi’nden ön lisans - lisans ve lisans üstü eğitim gören kız öğrencilerin tercih ettiği Konuk Evi’ne ayrıca, Karadeniz, İç Anadolu, Ege ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden de talep olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.