Ölmenizi istemiyorum yalvarıyorum çürük evlerde oturmayın

Ölmenizi istemiyorum yalvarıyorum çürük evlerde oturmayın

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, TGTR Haber’de kentsel dönüşüm konulu bir programda açıklamalarda bulundu. Başkan Bahadır özellikle göreve geldikten sonra hız verdikleri kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi ve evleri riskli olan bütün vatandaşların kentsel dönüşüm için başvurmalarını istedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ulusal basında TGRT Haber’e konuk oldu. Programda, 11 ilde büyük yıkıma neden olan 6 Şubat Depremi sonrası gündemdeki öncelikli yeri hiç değişmeyen kentsel dönüşüm konusu ele alındı.

“Yalvarıyorum çürük evlerde oturmayın”

Başkan Bahadır Bahçelievler’de görevde olduğu 4 yıl boyunca hız verdikleri kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. AFAD’ın depremde en riskli ilçeler arasında saydığı Bahçelievler’in depreme dayanıklı hale gelmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bahçelievler’in İstanbul’da metrekare başına düşen insan sayısı en yüksek ilçelerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Bahadır, riskli evlerde oturan vatandaşların kentsel dönüşüme başvurmalarını istedi ve “Ölmenizi istemiyorum yalvarıyorum çürük evlerde oturmayın” dedi. Bahadır “Büyük ama çürük bir evde oturmak yerine küçük ama sağlam evlerde oturalım.” şeklinde konuştu.

9.000 bina yenilendi

620 bin nüfuslu Bahçelievler’de 99 depremi sonrası Bahçelievler’de 9000 bina yenilendi. Dr. Hakan Bahadır’ın görevde olduğu son 4 yıl içinde ise 2 bin bina yenilendi. Bahçelievler Belediyesi tarafından geliştirilen ada bazlı kentsel dönüşüm projesi ya da parsel bazlı inşaat projeleri ile bütün çürük binaları yenilemeyi hedeflediklerini anlatan Başkan Bahadır “Yarısı Bizden” kampanyasına en yüksek başvurunun Bahçelievler’den yapıldığı ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafında hayat geçirilen, evlerin TOKİ tarafından yapılacağı “Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm kampanyasına Bahçelievler’den bu güne kadar 26 bin 582 başvuru yapıldı.

cdb6koj08imglotvetI9fqj1.jpg

en3hIvu7ztlsc9zfgyq4gbxr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.