Pendik`te yetim çocuklar için evler açılıyor

Pendik`te yetim çocuklar için evler açılıyor

Pendik Belediyesi`nce yetim çocuklar ve anneleri için yapılan Gülenyüz Evleri`nin ekim ayı içerisinde açılması için son rötuşlar yapılıyor.

 İlk etabı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yapılan Gülenyüz Evleri'nde dış cephe çalışmaları, çatı ve alçı işlemleri bitme aşamasına geldi. 5 bin 717 m2 toplam alana sahip olan binada 1+1 ve 2+1 olmak üzere 32 konut yer alıyor. Daireler evde oturacak aileler için mobilyalı halde ekim ayı içinde teslim edilecek.

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Gülenyüz Evleri Projesi'nin dünyada bir benzerini bilmediğini belirterek şöyle konuştu: "İhtiyaç aslında yüz konut. Projedeki ana yaklaşım yetim çocukların eğitimlerinin aksamaması. Anneleri de eğitim imkânlarından faydalandırmak istiyoruz. Sunulan konforlu şartlarda çocuklar anneleriyle birlikte bir arada yaşasınlar istiyoruz. Projede çocuklar için etüt alanları da mevcut. Projemizden öncelikli olarak eğitim çağında çocuğu olan, eşi vefat etmiş ya da boşanmış annelerin faydalanmasını istiyoruz." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.