Şehit mühendis`in ismi parkta yaşatılıyor

Şehit mühendis`in ismi parkta yaşatılıyor

Şehit Maden Mühendisi Mustafa Tete mezarı başında anıldı.

 Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi yakınlarında Tutak Dağı’ndaki madende teröristler tarafından şehit edilen Mustafa Tete Avcılardaki mezarı başında anıldı. Avcılar Balkan Türkleri Derneği başkanı Hasan Altın yönetim kurulu üyeleri ve Tete’nin ailesinin hazır bulunduğu anma töreninde Kuran’ı Kerim okunarak şehit’in ruhuna hediye edildi. Tete’nin çocukları eşinin de hazır bulunduğu anma töreninde Mustafa Tete’nin yaşamından kesitler anlatıldı. 

 

1993 yılında Şebinkarahisar’da Beroner Madencilik'in, kurşun, çinko ve krom ürettiği madene silâhlı altı terörist, telefon hattını kestikten sonra, şantiyede çalışan 40 kişiyi etkisiz hale getirerek İşçilerin üzerlerini tek tek arayarak, 170 dolar, 3 bin 600 mark ve miktarı henüz belirlenemeyen diğer paralarını alan teröristler, madendeki iki kamyon, bir cip ve bir kamyonetle 12 ton mazotun bulunduğu tankı ateşe vermişti.

 

Üç el telsizini alan teröristler, mühendis Mustafa Tete ile Bulgar meslektaşları Atanas Milkov, Peter Bakalov ile tekniker Serol Bakır ve sürücü Orhan Vural'ı kaçırmıştı. Teröristler, Bakır ile Vural'ı şantiyeden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bırakıp Bulgar mühendislere, ‘‘Sizin ülkenizde iş bitti mi de buraya geldiniz’’ diye çıkışmıştı. Kaçırılan mühendislerin kurtarılması için operasyon başlatan jandarmalar, madenden 7 kilometre uzaklıkta Tete'nin cesedini bulmuştu.


Şehidimizin eşi Avcılar da matematik öğretmeni olarak çalışmaktadır. Kızı Ayşe Yıldız İTÜ’de kimya mühendisliği, oğlu İslâm ise Kadıköy fen lisesini üstün başarı ile bitirdikten sonra İstanbul T.Ü.’de elektronik mühendisliği okuyor.


Adı Ölümsüzleştirildi

Mustafa Tete’nin Adını ölümsüzleştirmek üzere Avcılar Belediyesi Gümüşpala Parkı yanında, Hacı şerif durağı yanı bir parka ‘’Mustafa Tete Parkı’’ismini vermiştir. Şehidin eşi Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenciye ve anma törenine katılan dostlarına teşekkür etti.

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.