Sevgi varsa engel yoktur

Sevgi varsa engel yoktur

Sevgi varsa engel yoktur

 

Bahçelievler Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü gerçekleştirdiği bir dizi etkinlikle kutladı. Empati etkinliği düzenlendi, Engelli aileleri misafir edildi, Engelsiz Yaşam Fuarında stant açıldı.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Bahçelievler Belediyesi tarafından planlanan bir dizi etkinlikle kutlandı.

Siyavuşpaşa Kültür ve Kompleksi’nde düzenlenen empati etkinliğinde belediyenin özel gereksinimli bireyler için sürdürdüğü eğitimlere katılan engelliler katıldı. Programda masa tenisi, okçuluk ve basketbol branşlarında eğitim alan engelli sporcuların gösterileri ilgiyle izlendi. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın ev sahşpliğinde düzenlenen etkinliğe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Serap Sarıhan Akkum, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bülent Küçük ve öğrenciler katıldı.

Yılın her gününü engelliler günü bilmeliyiz

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, programda yaptığı konuşmada, tüm engellilerin gününü kutlayarak, dezavantajlı gruplara yönelik saygı ve sevginin gelişmişliğin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bugün Avrupa ülkelerine bakıldığında engellilerin yaşadığı problemlerin ortadan kaldırıldığını gördüklerini, Türkiye’nin de bu anlamda son yıllarda büyük mesafe kat ettiğini belirten Başkan Bahadır, “Engelli kardeşlerimiz için ne yapsak azdır. Amacımız, engelli bireylerin sosyal aktivitelere katılımını sağlamak, mesleki becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak, engelli ailelerinin gündelik yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları hayata kazandırabilmektir. Bu konudaki çalışma ve adımlarımız artarak devam edecektir. Her günü engelliler günü bilerek empati yapmalıyız ve hepimiz birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız” diye konuştu.

Biz büyük bir aileyiz

Bahçelievler Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte ise özel gereksinimli bireyler ve aileleri misafir edildi. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır’ın da hazır bulunduğu yemekli etkinliğe Ampute Futbol Milli Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak ve Milli Takım oyuncusu İsmail Korkmaz da misafir olarak katıldı. Osman Korkmaz ve İsmail Korkmaz Dünya Şampiyonluğuna giden yolda yaşadıkları izleninleri ailelerle paylaştı.

 

Engelsiz Yaşam Fuarında stand açıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Engelsiz Yaşam Fuarı ve Farkındalık Zirvesi" EYAF EXPO 2022 kapılarını açtı.

Dünyanın 6. büyük fuarı olma özelliğine sahip olan, bu yıl 12. si gerçekleştirilen fuara Bahçelievler Belediyesi de +1 Sempati Sosyal Tesisi konseptiyle katıldı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Sempati Sosyal Tesislerde çalışan down sendromlu gençler, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuardaki Bahçelievler Belediyesi standına gelen ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulundu. Stantda kurulan ekranda ayrıca Bahçelievler Belediyesince özel gereksinimli bireyler için sürdürdüğü çalışmalar sergilendi.

Pozitif atmosferi ve iletişim ağı ile katılımcılarına eşsiz bir fuar deneyimi sunan 19 ülkeden 171 firmanın katıldığı Engelsiz Yaşam Fuarı 1 – 4 Aralık tarihleri arasında ziyaretçiler tarafından gezilebilecek.

3xh7a8svsmavwxglbrq2kzck.jpg

vynke8c3fkbxd7lzt64fhgr9.jpg

48qkfwgjhos0tkva39c7tIeh.jpg

ubfdavefmbn2owohq0j1gp4j.jpg

5srkzib12jgumeucdkndrxt0.jpg

jnnmz7xet6xg4mafugiwdays.jpg

vss9koli3zfcgh60mxcydogy.jpg

kxzwpj4tmhswfa2j7gsv90r5.jpg

4uoqwevfk1msftrzkus86c0d.jpg

29azk58ohqijtnfovp34Ihtg.jpg

wvI9eupzifrsxlb0j2ak4spv.jpg

pnfpuwxm0hchlnetqibadlo1.jpg

dqvmyoyf6mtljgek2c9eqwxn.jpg

qy8wcxndnarIpxettmy3k7c1.jpg

2hgc1zIlnvz5qofyq8vlpm46.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.