Sinemaya Bahçelievler’den taze kan

Sinemaya Bahçelievler’den taze kan

Bahçelievler Sinema Akademisi’nde yönetmenlik ve oyunculuk eğitimlerini tamamlayan genç sinemacılara sertifikaları verildi. Yönetmenlik bölümünde 19, oyunculuk bölümünde 26 öğrencinin sertifika aldığı gala gecesinde öğrencilerin yönetip rol aldığı 7 kısa film gösterildi.

Bahçelievler Sinema Akademisi’nde bir dönem daha sona erdi. Bahçelievler Sinema Akademisi’nde (BSA) yönetmenlik ve oyunculuk eğitimini tamamlayan 45 genç sinemacıya sertifikaları verildi. Bahçelievler Kültür Merkezi’nde düzenlenen gala ve ödül töreni, öğrencilerin yönetip rol aldığı 7 kısa filmin gösterimiyle başladı.

Eğitim, spor, sanat ve bir iyilik

Gala gecesine katılan, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, sinemaya ve sanata önem verdiklerini belirterek, gençlerin yetişmesinde eğitim, spor, sanat ve bir iyilik fikrinin önemine dikkat çekti. Başkan Hakan Bahadır, BSA kapsamında çekilen filmleri beklediğinden çok daha başarılı bulduğunu ifade etti. Sinemaya ve sanata önem verdiklerini dile getiren Bahadır şöyle devam etti:

“Özellikle çocukların ve gençlerin yetişmesinde dört parametre var. Eğitim, spor, sanat ve bir iyilik fikri. Bunları bir araya getirmek çocukluk, ergenlik ve büyüklüğe adım atmayı kolaylaştırıyor, öz güveni ve karakteri oturtuyor.”

19 yönetmen, 26 oyuncu

Genç sinemacıların da çektikleri filmlere ilişkin değerlendirmede bulunduğu program, eğitimcilere plaket takdimi, öğrencilere katılım sertifikası verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. Bahçelievler Belediyesi’nin düzenlediği BSA’nın yönetmenlik bölümünde 19, oyunculuk bölümünde ise 26 öğrenci eğitim aldı. Galada gösterilen “Gülen Surat”, “Hasbihal”, “Karanfil”, “Ölümün Yüzü”, “Patlamış Mısır”, “Rayiha” ve “Umut Kırıntıları” adlı kısa filmlerin yapımı da akademi kapsamında gerçekleştirildi.

kmapztlwcdetgbj74vncshfx.jpg

crdjm3mwxqnstv7bybzf9jup.jpg

gx6a2qzmv4ixuItbdnbgmwkr.jpg

exlcsgjtygnbr6xupd5m79s0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.