‘SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ HER ALANDA YAYGINLAŞTIRDIK’

‘SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ HER ALANDA YAYGINLAŞTIRDIK’

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, faaliyetleri yerinde gözlemlemek amacıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanlarıyla bir araya geldi. 2016 yılında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Fazlı Kılıç, sosyal yardımların her alanda yaygınla

Müdürlük ziyaretleri kapsamında her gün belediye bünyesinde görev yapan bir müdürlüğü ziyaret eden Başkan Fazlı Kılıç, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. 2016 yılında yapılan çalışmalar ile ilgili Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sadık Şişman'dan ayrıntılı bilgiler alan Başkan Fazlı Kılıç ayrıca 2017 yılı hedeflerini değerlendirdi.

Sadece Kağıthane'de değil tüm Türkiye'de ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşan Kağıthane Belediyesi’nin, bu faaliyetlerini yürüttüğü Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 2016 yılı raporunu açıkladı. Buna göre 2016 yılında 6 bin kişiye gıda yardımı, 6 bin 900 kişiye giyim yardımı, 358 adet sağlık malzemesi yardımı (Tekerlekli Sandalye, Hasta Yatağı vb.) 8 bin ilk ve ortaokul öğrencisine kırtasiye yardımı, 1333 üniversite öğrencisine eğitim yardımı yapıldığı belirtildi. Bunun dışında ihtiyacı olan vatandaşlara yapılan eşya yardımları da raporda yer aldı.

''Vatandaşlara en kısa sürede geri dönüş yapıyoruz.''

Vatandaşların taleplerini inceleyerek en kısa sürede geri dönüş yaptıklarını belirten Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sadık Şişman, 1750 vatandaşa evde bakım maaşı verdiklerini, yine yıl içinde 628 çocuğun sünnet ettirildiğini belirtti. Nişanlı ve evlenecek çiftlere evlilik öncesi destek olmak, çocukların ve bireylerin ruh sağlıklarını korumalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan Aile Danışma Birimi ile ilgili olarak da Başkan Fazlı Kılıç'a bilgi veren Müdür Şişman, 2016 yılında Aile Danışma Biriminde görevli uzman psikiyatrların 378 kişi ile görüşme yaptığını aktardı.

Yakın bir süre sonra tamamen faaliyete geçecek olan Hamidiye Yaşlı Yaşam Merkezi ile ilgili olarak da bilgilerin verildiği toplantıda; evinde yaşlısına baktığı için ev dışında zaman geçiremeyen yaşlı yakınlarının haftada bir gün bakmakla yükümlü olduğu kişileri Yaşam Merkezine bırakarak, kendilerine zaman ayırabilmesinin hedeflendiği belirtildi. Bu sayede Yaşam Merkezinde kalan yaşlı vatandaşların da çeşitli aktivitelerle sosyalleşmesi sağlanacak.

''Kimse kendini yalnız hissetmemeli''

Çalışmalarından ötürü müdürlük personeline teşekkür eden Başkan Fazlı Kılıç; ‘’İhtiyaç sahibi kim varsa onun yanında olmak, derdini paylaşmak bizim görevimiz. Bu hem kurumsal sorumluluğumuz hem de insani vazifemiz. Vatandaşın daima en yakınında olacağız. Bazı vatandaşlarımız çekinip ihtiyaçlarını dile getiremeyebilir. Burada sizin yaklaşımınız çok önemli. Kağıthane’de yaşayan her ferdi bizler ailemizin bir üyesi sayıyoruz. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.’’ dedi.

Başkan Kılıç ayrıca ziyarete katılan eşi Fatma Kılıç’a; sosyal yardımlar konusundaki gönüllü çalışmalarından ötürü de teşekkür etti.

Müdürlük ziyaretine Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin, Özel Kalem Müdürü Levent Dirice, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sedat Bika ve Hizmet-İş Sendikası İşyeri Baş Temsilcisi Aytekin Akpınar da katıldı.


Kaynak: istanbulses/ Kağıthane






















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.