Sosyal devlet anlayışı Avcılar`da

Sosyal devlet anlayışı Avcılar`da

Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer, her haneye tek tek ulaşarak, muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Avcılar Kaymakamlığı son üç yılda gerçekleştirdiği sosyal projeler ile vatandaşların yoksulluklarına, sosyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarına cevap veriyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde uzman sosyolog ve psikologlar hizmet vererek, konuya daha bilimsel yaklaşıyor, daha objektif tespitler yapıyor.


Sosyal yardımlaşma sistemini pratik ve dinamik hale getirerek ilçede sosyal devlet anlayışını oturtmaya çalışan Tuncer, her yaptığı proje ile hizmetin katlanarak büyümesini sağlıyor. 


Avcılar İlçesinde ikamet eden kişilerin sosyal yardım talepleri incelenerek, muhtaçlık durumuna göre kategorilere ayrılıyor. Buna göre 2012 yılı bütçesinden gelen yardımlar eğitim, sağlık, nakit para, gıda, giyim, barınma, ev eşyası, yakacak, dul aylığı, yaşlılık aylığı, özürlü aylığı gibi bölümlere ayrılarak ihtiyaçlara cevap veriliyor.


Avcılar Kaymakamlığı'nın sosyal adaleti pekiştirici çalışmaları ve destekleri ile son üç yılda Avcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın; Avcılarda ikamet eden ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar sekiz katına çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.