Sultangazi arşivleri dijital ortamda

Sultangazi arşivleri dijital ortamda

Proje ile birlikte vatandaşlar da belediye işlemlerini dijital ortamda da takip edebilecek

 Sultangazi Belediyesi, tüm bilgi ve belgeleri dijital ortama taşıyor. Bölgedeki sektörlerin de teknoloji odaklı üretim yapmalarını sağlayacak “Belge, Bilgi ve Arşiv Yönetim Sistemi” projesini hayata geçiriyor. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından mali destek almaya hak kazanan projenin sözleşmesi Dünya Ticaret Merkezi’nde imzalandı. Proje ile vatandaşların da dijital ortamda evrak takibi yapmaları sağlanacak.


Sultangazi Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün, İstanbul Kalkınma Ajansı’na sunduğu “Belge, Bilgi ve Arşiv Yönetim Sistemi” projesi sözleşmesi imzalandı. Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdülmecit Karataş katılarak proje sözleşmesini imzaladı.


Proje kapsamında dijital arşiv altyapısı oluşturularak mevcut 4 milyon arşiv belgesi ile bundan sonra oluşacak tüm belgeleri dijital olarak kayıt altına alınacak. Bir yılda tamamlanacak proje aşama aşama uygulamaya alınacak.

 

 

Vatandaşlardan dijital takip

Proje ile birlikte vatandaşlar da belediye ile ilgili işlemlerini dijital ortamda da takip edebilecek. Hizmetlerin daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacak projede her bir arşiv belgesinin türünün tespit edilmesiyle belge analizleri yapılarak kentsel dönüşüm gibi büyük ölçekli projelerde altlık olarak kullanılabilecek. 

Proje sözleşmesini imzalayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, dijital arşivin hayata geçmesiyle belediye çalışmalarında performansında artacağını söyledi. Başkan Altunay, “Proje ile vatandaşlarımız gönderdiği evrakın hangi durumda ne aşamada olduğunu rahatlıkla öğrenebilecek. Gayrimenkul sektörünün bölgemizde daha aktif, canlı ve verimli olmasını sağlamak amacıyla on-line gayri menkul değerleme haritası ve bilgi sistemi oluşturuyoruz. Arşiv belgelerinin fotokopi ile çoğaltılarak kağıt israfı yapılmasının önüne de geçmiş olacağız. Hizmetlerimizi kalitesini arttırmak amacındayız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.