Sultangazili çınarların günü

Sultangazili çınarların günü

Sultangazi Belediyesi, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Sultangazili çınarlarla biraraya geldi

 Sultangazi Belediyesi, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Sultangazili çınarlarla bir araya geldi. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yıldız Konal Süslü, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun eşi Gülser Babuşçu, Sultangazi Yaşlılar Koordinasyonu Başkanı Alihan Genç ile çok sayıda Sultangazili çınarlar katıldı.

 

Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yapılan programda Sultangazi Yaşlılar Koordinasyonu Başkanı Alihan Genç, yaşlılarla biraraya gelmek amacıyla ev ev dolaştıklarını belirterek “Yaşlılarımızın tecrübelerinden, deneyimlerinden, bilgilerinden yararlanan bir nesil olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Programda söz alan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, derin bir tarihe ve köklü bir kültüre sahip olduğumuzu belirterek, “Bu kültürü oluşturan yaşlılarımıza şükran borçluyuz. Kültürümüzü yaşatabilmek, önümüzdeki nesillere aktarmak sorumluluğunu taşıyoruz” dedi.

 

Belediye olarak yaptıkları birçok projede yaşlılara yer verdiklerini kaydeden Başkan Altunay, “Nesilden Nesile projemizle gençlerimizle yaşlılarımızı buluşturduk. Gençlerimizin yaşlılarımızın tecrübelerinden faydalanmalarını sağladık. Gençlerimizle yaşlılarımız arasında köprü olduk. Yaşlılara Bakım İstihdama Katılım projemizle de 120 kişiyi yaşlı bakımı konusunda yetiştirdik. Mezun olanların iş sahibi olmalarını sağladığımız gibi evlerindeki hastalarına da nasıl bakacaklarını öğrettik” ifadelerini kullandı.

Toplumu ayakta tutan en önemli gücün yaşlılarımız olduğuna vurgu yapan Başkan Altunay, “Yaşlılarımız aileyi birbirine bağlayan köprülerdir. Ataerkil ailelerle çekirdek aileler arasında baktığımız zaman fark vardır. Türkiye’nin aile yapısını korumak hepimizin ulvi görevidir” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.