Sürdürülebilir yaşam için eylem planı

Sürdürülebilir yaşam için eylem planı

Bahçelievler Belediyesi, Dünya Yenilenebilir Enerji Günü’nde Bahçelievler Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı Sera Gazı Azaltım Çalıştayı düzenledi. İlgili kurumlardan yetkililerin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda Bahçelievler’deki binalar, ulaşım, atık-atıksu, sanayi, yenilenebilir enerji gibi konular ele alındı.

Türkiye 2016 yılında Paris Antlaşması’nı imzaladı ve geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi çerçevesinde sera gazı emisyonlarını azaltmayı taahhüt ederek iklim kriziyle mücadele konusunda büyük bir adım attı. 

Bahçelievler Belediyesi de Türkiye’nin dünyamız için yürüttüğü bu mücadeleye destek vermek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için çalışmalar yürütüyor. Bahçelievler Belediyesi bu sorumluluklar çerçevesinde 22 Haziran, Dünya Yenilenebilir Enerji Günü’nde Bahçelievler Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı Sera Gazı Azaltım Çalıştayı düzenledi.

Yol haritası çıkarılacak

Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planları (SECAP), küresel ölçekte iklim değişikliği ile mücadele müzakerelerine devletler düzeyinde ortak olmaya başlayan kentsel koalisyonların en önemli dayanak noktalarını oluşturuyor. Bu kapsamda, Bahçelievler Belediyesi hem kurumsal hem ilçe ölçeğinde sera gazı emisyonlarını hesaplıyor, 2030 yılına kadar emisyonları azaltmak için çalışmalar yapıyor, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinasyonunda Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı (SECAP) hazırlıyor.  Kurumlar arası iş birliği ile hazırlanan bu planla, iklim eyleminin yerelleştirilmesi için bir yol haritası ortaya çıkarılacak.

 Her başlık için ayrı plan

Bir dizi faaliyetleri içeren SECAP hazırlık sürecinin ilk adımını çalıştaylar oluşturuyor. Bahçelievler Belediyesi tarafından ilki düzenlenen Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı Sera Gazı Azaltım Çalıştayı, ilgili kurumlardan yetkililerin katılımı ile Bahçelievler’deki binalar, ulaşım, atık-atıksu, sanayi, yenilenebilir enerji gibi konularda gerçekleştirildi. Çalıştaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü, Marmara Belediyeler Birliği İSTAÇ İstanbul Çevre Yönetimi, İGDAŞ İstanbul Gaz Dağıtım, İSKİ İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Bahçelievler Şube Müdürlüğü, Bahçelievler İlçe Nüfus Müdürlüğü, Bağcılar Belediyesi Güngören Belediyesi temsilcileri ile Bahçelievler Belediyesi’nden konu ile ilgili müdürlük çalışanları katıldı.

aobhbyeapwuclv7ilmwu8Ir6.jpg

b1we2dj6xIfmdi5u0lurvtgz.jpg

me4xckis7plw3jadhzrsb9aq.jpg

di5tf2ry4pxfzxj79vma63gv.jpg

42fcrq9lphujyazs7dlkxnes.jpg

boyhi34hdvbp6m7rueqqtzxk.jpg

ouukIjwnpyqprbcgzxvbcssf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.