Vali Mutlu Sultangazi`de 7 yıldızlı açılıştaydı

Vali Mutlu Sultangazi`de 7 yıldızlı açılıştaydı

Vali Avni Mutlu`nun katılımıyla Sultangazi Belediyesi’nin 7 yıldızlı pazar alanlarının üçüncüsünün temel atma töreni gerçekleşti

 Sultançiftliği ve İsmetpaşa mahallerinden sonra 50. Yıl Mahallesi’nde de 7 Yıldızlı Pazar Alanı ve Hizmet Tesisi’nin temeli bugün atıldı. Açılışa Vali Mutlu'nun yanı sıra Sultangazi Kaymakam Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve vatandaşlar katıldı. 

50. Yıl Mahallesi Pazar Yeri temel atma töreninde konuşan Vali Mutlu, Sultangazi'nin her geçen gün değişip geliştiğini belirttikten sonra "Bugün, değişen Sultangazi'nin yüzüne bir güzellik daha katılacak. Semt pazarları güzel fakat sıkıntılı alanlar oluyor. Hem çevre halkı hem de esnafımıza güzel alanlar vermek için belediyemiz çalışıyor." dedi. Temel atma töreninde Sultangazililerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu da dile getiren Vali Mutlu "En önemli görevimiz insanların birlik ve bütünlüğünü sağlamak. Hizmet etme gücümüzü de aldığımız bu birlik ve beraberlik içinde unutabileceğimiz kadar hizmet yapalım. Yatırımlara destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." dedi

 


Pazar yerleri bir yaşam merkezi haline gelecek


İstanbul'da bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizerek konuşmasına başlayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise sözlerine şöyle devam etti "Tahtaları kaldırıp pazar alanı yapmaya karar verdik. Halkımız için de pazarcı kardeşlerimiz için de çok önemli bir hizmet oldu. Bu pazarlar pazar değil yaşam merkezi haline gelecek."

50. yıl Mahallesi Pazar Yeri 7 ayrı üniteyi içinde barındırıyor; mahalle pazar yeri, İsmek, aile sağlığı merkezi, kurban kesim yeri, afet merkezi, otopark, park- çay bahçesi bulunuyor. 

Sultangazi Belediyesi ilçenin farklı noktalarında planladığı 7 Yıldızlı Pazar alanlarının üçüncüsünü 50. Yıl Mahallesi’nde yapıldı. Sultangazi Belediyesi daha önce de Sultançiftliği ve İsmetpaşa Mahalleleri’nde çok fonksiyonlu Pazar alanlarının temelini atmıştı. Bu tesislerin yapımı hızla devam ederken, kısa sürede hizmete alınması hedefleniyor.

50.Yıl Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri

50. Yıl Mahallesi’nde yapılacak Pazar Alanı ve Hizmet Tesislerinin ihalesi tamamlanarak inşaat aşamasına gelindi. Bugün yapılan törenle temeli atılan 50. Yıl Pazar Alanı ve Hizmet Tesisleri binası, 10 bin metrekare inşaat alanı ve 2 bin metrekare peyzaj alanından meydana geliyor. 7 ayrı üniteyi içinde barındıracak tesis; afet zamanlarında toplanma yeri, Pazar alanları ise Kurban bayramları zamanında kurban kesim yeri olarak hizmet verecek şekilde tasarlandı. 


Temel atmak için Vali Mutlu, Sultangazi Kaymakam Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay butonuna birlikte bastılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.