Yüzyılın çevre harekâtı devam ediyor

Yüzyılın çevre harekâtı devam ediyor

Geleceğe nefes için fidanlar toprakla buluştu…

Yüzyılın çevre harekâtı devam ediyor

 

Daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” etkinliği kapsamında fidanlar toprakla buluştu.

 

İlki 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve her yıl 11 Kasım’da gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği, Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında bu yıl da 11 Kasım saat 11.11’de 81 il ve 922 ilçede aynı anda düzendi. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" seferberliği çerçevesinde Bahçelievler’de de fidanlar toprakla buluşturdu.Füsun Yönder Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleşen organizasyona, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Levent ile okul öğretmenleri ve öğrenciler karıldı.

“Dikilen fidanlar, Türkiye’nin yeni yüzyılına nefes olacak”Etkinlikte konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır; Cumhurbaşkanımız sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi için, memleketimiz için, yarınlarımız için çok hayırlı ve güzel bir günü yaşamak için burada toplanmış bulunuyoruz”. 11. ayın 11’inde saat 11’de binlerce fidan dikmek için ülkece bir araya geldik. Ağaç dikme mevsiminin başladığı ekim ayından bu güne kadar 800’den fazla ağaç diktik. Göreve geldiğimiz 2019 yılından beri ise ilçemizin değişik yerlerine toplam 12 Bin 350 adet ağaç dikerek yeşil alan miktarımızı %10 oranında arttırdık. Güzel vatanımızın her karış toprağına dikeceğimiz genç fidanlar, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılına nefes olacak” dedi. Etkinlik, öğrencilerle birlikte fidanların dikmesi ve can suyu vermesiyle son buldu.

 

kayht0Iumwdazdpvxmglhfjv.jpg

rerwlpfinut3o1qa9bI7x6kl.jpg

qzIyfem3md0g16io7wkh5crp.jpg

r94tfncwtd8zeughalavvoue.jpg

rzpljnkbms4scy7nfrjheoyl.jpg

fubb8t40xxeek6fqIaoqigd7.jpg

k40qivws96ukdp2hzbIadxma.jpg

tlsoxa3bmghap0mjnf1vwuzI.jpg

abqvzkjid6rlt4s2ygzdwxut.jpg

zepunhf7zyl8jctoIbw3meq1.jpg

fIgwxxeyn8w7psn0jkjurvpb.jpg

velmcoszybj1fo3ufptuzq9w.jpg

m1ckuoobwxzwle3sub2ndav8.jpg

usbv17x2tnc9kwrqhofcelxI.jpg

gfubly7dmo6vnckzasbzk05r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.