356 engelli meslek edindirme kurslarına katıldı

356 engelli meslek edindirme kurslarına katıldı

Engelli öğrenciler şiirler okudu, folklor ve tiyatro gösterileri yaptı ve konser verdi.

 Engelsiz Eğitim Projesi kapsamında 356 engelli nikah şekeri ve yapay çiçek yapımı, uygulamalı grafikerlik, görme engelliler bilgisayar eğitimi, uygulamalı aşçılık, el becerisi ve montaj, kasiyerlik gibi 10 farklı alanda kursa katıldı.


Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda Engelsiz Eğitim Projesi’nin tanıtımı yapıldı. İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan sağlanan fon desteği ile hazırlanan proje ile 10 farklı branşta engellilere meslek edindirme eğitimleri veriliyor. Engellilerin, şiirler okuduğu, folklor ve tiyatro gösterilerinde bulunduğu ve konser verdiği programda projenin tanıtımı yapıldı.


Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ın 20 yıllık bir ilçe olduğunu vurguladı ve kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çekti. Engelsiz Eğitim Projesi’nin de Bağcılar’daki kurumların ortak çalışması sonucunda ortaya çıktığını söyleyen Çağırıcı, projeye İstanbul Kalkınma Ajansı’nın fon desteği sağladığını belitti. “Başta İstanbul Valimiz olmak üzere Kalkınma Ajansı yetkililerine teşekkür ediyorum” diyen Çağırıcı, projelerin sonucuna bakılarak yeni projelere destek çıktığını vurguladı. 

Kursu tamamlayan pek çok engellinin iş sahibi olduğu bilgisini veren Çağırıcı, engellilere yönelik spor salonu ve yapılan el emeği ürünlerin satışına yönelik satış mağazasının açılacağını da söyledi.

 


Çakır "hepimiz birer engelli adayıyız"


Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır da yaptığı konuşmada TÜİK rakamlarına göre Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğunu hatırlattı. “Hepimiz birer engelli adayıyız” diyen Çakır, “Herkesin bir ailesi var. Herkes bir ailede doğdu, anne babasını sevdi. Bir ailede bir kişi sıkıntı yaşıyorsa, bütün aile aynı ızdırabı, aynı sıkıntıyı çeker. Millet aslında büyük bir ailedir. Halkımızın bir kısmının çektiği sıkıntı, kalan diğerlerinin de sıkıntısıdır” dedi. Engelliler Sarayı’nın benzerini başka bir yerde görmediğini söyleyen Çakır, projenin uygulanmasında pay sahibi olan Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.

Yılmaz "10 farklı branşta eğitim veriliyor"


Projenin tanıtımı Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz tarafından yapıldı. Projenin toplam maliyetinin 858 bin 894 TL olduğunu ve bunun yüzde 90’ının İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından geri kalan kısmının ise Bağcılar Belediyesi’nce karşılandığı bilgisini veren Yılmaz, proje kapsamında 10 farklı branşta eğitim verildiğini söyledi. Projeye 16-60 yaş aralığında engellilerin katılabildiğini de aktaran Yılmaz, projenin genel ve özel amaçlarından da bahsetti. Proje 12 aylık bir süreyi kapsadığı ve sona yaklaşıldığı bilgisini de veren Yılmaz, proje kapsamında şimdiye kadar 356 engelli vatandaşın kurslara katıldığını belirtti. 

Programa katılan AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk de yaptığı konuşmada projenin hazırlanmasında emeği geçen kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.


Programa, farklı engel gruplarında çok sayıda engelli ile engelli yakını katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.