Bağcılar’dan Berat’a kültür köprüsü

Bağcılar’dan Berat’a kültür köprüsü

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri Mehter Takımı, Berat Kültür Merkezi’nde mehteran gösterisi gerçekleştirdi.

 Arnavutluk baharı bizden önce karşıladı. Bahar Şenliği kapsamında, bir dizi etkinlikler gerçekleştirilirken tarihi Berat şehrindeki etkinliklerde en büyük alkışı Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri Mehter Takımı aldı.


 

Kardeş şehir Berat’ta düzenlenen “Bahar Şenliği” etkinliğine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve beraberinde Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Başbakanlık Osmanlı Arşivleri Uzmanı Yıldırım Ağanoğlu ve İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hüsamettin Koçak ile bir grup gazeteci katıldı. 

Başkan Çağırıcı, Bahar Şenliği’ne katılmak için geldiği Berat ilinde ilk önce Berat Belediye Başkanı Fadil Nasufi’yi makamında ziyaret etti. Daha sonra ise Berat ile ilgili tarihi bağlarımızı anlatan Osmanlı arşivlerindeki bilgilerle hazırlanan “Osmanlı Belgelerinde Berat” sergisinin açılış programına geçildi. Sergi açılışına ayrıca Arnavutluk Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Bengü Tetik ve Tiran Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Murat Yiğit de katıldı.

 

Daha sonra 14 Mart Bahar Şenliği kapsamında Berat Kültür Merkezi’nde gösteri gerçekleştirildi. Berat’ın müziklerinin ve gösterilerinin yapıldığı programda, Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri Mehter Takımı da bir gösteri yaptı. Mehteran gösterisini ilgiyle izleyen Arnavutlar, ayakta alkışladı.

 

Daha sonra Berat Müzik Grubu ve sanatçılar yöresel türkülerini seslendirdi. Bir sanatçının, “Katibim” türkümüzün makamında Arnavutça türküsü de Bağcılar ekibinden büyük alkış aldı.

Törenin ardından Berat Belediye Başkanı Nasufi, konuklarını Berat’a hakim tepede bulunan Kale Restoran’da ağırladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.