Çatalca`da yatırımlar sürüyor

Çatalca`da yatırımlar sürüyor

Çatalca Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin aracılığıyla Belgrad Köyü’ne yatırımlar yapıyor.

 Çatalca Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait soğuk hava deposunun satışı sonrası elde edilen gelirle her köy kendi ihtiyacı doğrultusunda yatırımlarını yapmaya devam ediyor. Belgrad köyünde yapılan kantar vatandaşın hizmetine girdi.



Bu kapsamda satış sonrası kendi payına düşen gelirin bir kısmı ile köylünün ihtiyacı doğrultusunda kantar yaptıran Belgrad Köyü Muhtarlığı, yeni yatırımlar için vatandaşın fikrini almaya devam ediyor. 



Yapılan kantarla özellikle mangal kömürü yaparak geçimini sağlayan orman köylüsüne büyük kolaylık sağlandığını ifade eden Belgrad Köy Muhtarı Salih Metin, “Gerek ormancılıkla geçimini sağlayan, gerek mısır silajı ile çiftçilik yapan vatandaşlarımız hizmete başlayan kantar sayesinde Çiftlikköy ve Karacaköy’e gitmekten kurtuldu. Çatalca Kaymakamı’nın ve Encümenlerin onayı ile bu hizmeti gerçekleştirdik. Payımıza düşen gelirin kalan kısmı ile de yatırım yapmak için vatandaşımızın fikirlerini almaya devam ediyoruz” dedi.



Kaymakam Taşdan yatırımı denetledi


Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce köylerde yapılan her yatırımı Birlik Encümeni olan Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Tutun ve Ziraat Odası Başkanı Ömer Engin ile bizzat denetleyen Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, bu kapsamda incelemelerde bulundu.



Köy muhtarı Salih Metin’den bilgi alan Kaymakam Taşdan, “Üreticimizin işini hem yakıttan, hem zamandan tasarruf etmesi sayesinde kolaylaştıracak olan bu yatırım köyümüze hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.