Kadıköy`de elektrikli araç dönemi başlıyor

Kadıköy`de elektrikli araç dönemi başlıyor

Kadıköy Belediyesi çevre korunmasında önemli bir adım daha atarak, karbondioksit salınımını azaltan elektrikli araçlar kullanmaya başlıyor.

 Kadıköy Belediyesi elektrik motorlu, çevre dostu, sessiz araçlar kullanma dönemini başlatıyor. İstanbul’da elektrikli araç kullanan ilk belediye unvanına kavuşacak olan Kadıköy Belediyesi Renault Mais Firması ile anlaşma yaparak, ilk etapta Bursa’da üretilen 4 elektrikli aracı törenle hizmete sokacak. 


Daha önce meclis kararıyla Kadıköy’de Plastik Torba kullanımını yasaklayarak, çevre korunmasına önemli katkıda bulunan Kadıköy Belediyesi, alınan 4 elektrik motorlu aracı MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar’ın da katılacağı törenle hizmete sokacak.


Tören sırasında anahtarları teslim alacak olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, elektrikli araçların test sürüşünü de gerçekleştirecek. Elektrikli araçlar, belediyeye konulan elektrik şarj istasyonunda şarj edilecek.


Tören 5 Ekim Cuma günü saat 14:00'da Kadıköy Belediye Başkanlığı önünde yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.