‘Kitap okuma saatleri’

‘Kitap okuma saatleri’

Beylikdüzü’ nde başlatılan, Türkiye’de ilk defa farklı bir formatta uygulanan “kitap okuma saatleri” birçok okul ve öğrenciye örnek oluyor.

 Beylikdüzü Haldun Taner İlköğretim Okulu 1.sınıf öğrencileri Edebiyat Öğretmeni Fethiye Avul eşliğinde her hafta düzenli olarak Cahit Zarifoğlu Lisesi’nde Beylikdüzü Belediyesi’nin desteği ile açılan şube kütüphanesinde kitap okuma saati programına katılıyorlar.

 

Cahit Zarifoğlu Lisesi öğrencilerinin, miniklere masal okuması renkli görüntüler ortaya çıkarıyor. Haldun Taner İlköğretim Okulu Edebiyat Öğretmeni Fethiye Avul, Türkiye’de ilk defa başlatılan bu uygulamanın minik öğrenciler için çok verimli olacağını, kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini küçük yaşlarda aşılamak adına önemli bir adım olduğunu belirterek, uygulamanın her hafta düzenli olarak devam edecek..

 

Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması adına önemli adımlar atan Beylikdüzü Belediyesi, “Kitaplar konuşuyor, engeller kalkıyor” sloganıyla yola çıkan Beylikdüzü Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Boğaziçi Üniversitesi’nin ortak hazırladığı proje sayesinde engelli vatandaşlara sesli kitap hizmeti sunuyor.

 

Sesli kütüphanede, iki binin üzerinde hikâye, roman ve şiir türü kitap bulunurken, Türkiye üniversitelerinde okutulmakta olan ders malzeme kayıtları da katalogda yer alıyor. Kütüphane ile günlük gazete ve haftalık/aylık dergi yazılarına link verilmesinin yanında, görme engellilere hizmet veren yurtdışındaki kütüphanelerle de bağlantı kurulabilecek. Faaliyet çerçevesinde, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Laboratuvarı (GETEM) tarafından, Beylikdüzü Belediyesi için kurumsal üyelik çalışması başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.