Ümraniye Madenler`e kültür merkezi

Ümraniye Madenler`e kültür merkezi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Vali Mutlu, Ümraniye Madenler Kültür Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi`nin açılışında bir araya geldi

 Üç katlı binadan oluşan ve 2 bin metrekarelik bir alana sahip olan Ümraniye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Madenler Kültür, Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi, temel sağlık hizmetlerinin yanı sıra, meslek kursları, tiyatro salonuna, spor salonu, 182 kişilik konferans salonu, toplantı odaları, çocuk oyun odaları, bilgi evi, kafe, eğitme odası ve fuaye alanına kadar geniş bir kültürel fonksiyon üstlenecek. 

Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Akar, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış töreninde konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, göreve geldiklerinde hiç kültür merkezi bulunmayan Ümraniye'ye 8,5 yılda çok sayıda kültür merkezi kazandırdıklarını, ilçenin her noktasına kültür ve eğitim hizmeti götürdüklerini söyleyen Belediye Başkanı Hasan Can: "Hizmete sunulan bina Kültür Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve Sosyal Hizmet Merkezi olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek." dedi.

Eğitim ve kültür olmadan medeniyet inşaa edilemez

Törende kısa bir konuşma yapan İstanbul Vali Hüseyin Avni Mutlu şunları söyledi: "Ümraniye'nin en uç noktası olan Madenler Mahallesi'nde bugün iki ocak açacağız. Biri kültür ocağı diğeri eğitim ocağı. Bu iki ocağa da gerçekten çok ihtiyacımız var. Eğitim ve kültür olmadan bir medeniyet inşa etmek mümkün değil. Herkesi kutluyoruz." Belediye Başkanı Hasan Can'ın kültür ve eğitim alanlarında önemli faaliyetler yaptığını söyleyen Vali Mutlu, bu güzel eseri Ümraniyelilerin hizmetine kazandırdığı için Başkan Hasan Can'a teşekkür etti.


Belediyeler eğitim ve kültür alanında ciddi bir boşluğu dolduruyor

Kültür merkezinin Madenler Mahallesine, Ümraniye'ye ve çevre ilçelere hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer: "Belediyeler son zamanlarda eğitim ve kültür gibi alanlarda ciddi bir boşluğu dolduruyorlar. Bu durum da belediyelere yetki devredilmesi halinde toplumun geri kalan ihtiyaçlarını karşılamakta ne kadar önemli rol üstlendiklerini gösteren bir husus. Etkileyici bir kültür merkezinin açılışını yapıyoruz." dedi. Bakan Dinçer, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibine teşekkür ederek kültür merkezinin hayırlı olmasını diledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.